Alla uppdrag är unika för oss

Engagemang, hög servicenivå och kvalitet är kärnan i vår verksamhet. För oss är 100% nöjda kunder viktigt och vi ställer därför höga krav på oss själva och våra samarbetspartners. En försäljningsprocess är unik och aldrig en annan lik, detta gör att vi tillsammans med dig som kund ser till att skräddarsy en försäljningsplan som blir anpassad för just ditt objekt och så effektiv som möjligt.

6 steg till en lyckad försäljning

1. Första mötet

Som första steg i processen börjar vi med en värdering av din bostad för att uppskatta marknadsvärdet. ”Med marknadsvärde avses det mest sannolika priset vid försäljning under normala omständigheter på den öppna fastighetsmarknaden”. Vi använder vår kunskap, metoder och verktyg för att få en så noggrann värdering som möjligt. Vi lyssnar även till dig som säljare, och vilka förväntningar ni har angående försäljningen och prisnivå. Vi presenterar vid detta möte vår arbetsmetod, och hur hela försäljningsprocessen kommer gå tillväga steg för steg. Slutligen tecknas ett förmedlingsuppdrag. I förmedlingsuppdraget finns bl.a. information om objektet, arvode och utgångspris.

2. Fotografering & Marknadsföring

Vi använder oss av de bästa bostadsfotograferna och gör marknadsföringen så inspirerande som möjligt för just ditt objekt. Vi är noga med vår marknadsföring och vi nöjer oss inte med lagom. Att lyfta fram och skapa rätt känsla av din bostad är väldigt viktigt, och är en del av hur vi jobbar. Styling-checklista inför fotografering ingår alltid hos oss. Marknadsföring sker via Hemnet.se, Blocket.se, Facebook, www.falkenbergsmakleri.se, spekulantregister, vägvisare, fasadskyltar och i vårt fräscha skyltfönster på mäklarkontoret. Marknadsföringen anpassas alltid inför varje försäljning för att göra den maximalt effektiv. Vi använder oss alltid av proffstryckta objektsbeskrivningar med 3d planritningar. Dessa delas ut till spekulanter när det är dags för visning.

3. Visning

Nu är det dags att visa upp din bostad från sin absolut bästa sida. Visningar sker vid minst två tillfällen, och för att alla skall få chans att komma håller vi visningar vardagar, kvällar och även helger. En säljare behöver aldrig närvara vid visningarna utan det är mäklarens roll att presentera bostaden på ett professionellt sätt. Det skall vara roligt och stimulerande att gå på visning – För oss är det en självklarhet.

4. Budgivning

Budgivningen är mycket en spännande fas och kan vara nervöst laddad för både säljare och köpare. Här är det vår roll att vara effektiva och med fingertoppskänsla hålla alla inblandade informerade och uppdaterade på bästa sätt. Vi tillämpar vanligast en öppen budgivning och dokumenterar samtliga inkomna bud. Detta redovisas sedan för inblandade parter. När budgivningen nått sitt slut, och vi har en köpare är det dags för kontraktsskrivning för att göra affären bindande.

5. Kontraktskrivning

När budgivningen är klar upprättar mäklaren kontrakt och kallar snarast möjligt in säljare och köpare för kontraktsskrivning. Kontraktskrivningen sker på Falkenbergs Fastighetsmäkleri´s kontor. Avtalet binder parterna till varandra, och säljaren kan nu pusta ut att affären är bindande samtidigt som köparen kan vara trygg med att köpet är klart. Mäklaren har som ansvar att upprätta ett klart och tydligt kontrakt mellan parterna, och dokumentera samtliga avtalade överenskommelser som t.ex. återgångsklausuler. Vid kontraktsskrivningen skall köparen även vara redo att prestera 10% av köpeskillingen i handpenning till säljaren. Här avtalas även tillträdesdatum.

6. Tillträde/slutfas

På tillträdesdagen träffas säljare och köpare igen tillsammans med mäklaren, och detta sker vanligtvis på mäklarens kontor. Mäklaren har här förberett en likvidavräkning samt eventuella lån som skall lösas. Likvidavräkning är en avstämning på slutbetalningen från köparen. När parterna skrivit på denna handling ihop med köpebrev och slutbetalningen är klar är köpet slutligt fullbordat. Säljaren lämnar här även över nycklar och andra viktiga handlingar. Affären är nu klar!

Bor du i Falkenberg och funderar på att sälja din bostad?

Kontakta oss redan idag eller titta in på vårt mäklarkontor på en kopp kaffe.

SÄLJ MED OSS